Rritja e rasteve me кor-onaviruѕ, A do të mbyllen shkollat? Ja si përgjigjen ..

Rritja e rasteve të reja me CO/VID-19 ka bërë që shumë shkolla të Kosovës të mbajnë mësim konform udhëzimeve, në këtë rast, skenareve të parashikuara nga Instituti Kombtar i Shëndetit Publik, Ministrisë së Shëndetësisë dhe Ministrisë së Arsimit, shkruan GazetaBlic.

Që nga hapja e shkollave, e deri më tani, 130 nxënës dhe 148 mësimdhënës kanë rezultuar pozitivë për virusin kor/ona, duke bërë kështu që 14 shkolla të vendit të zhvillojnë mësimin në skenarin C.Në një bisedë për GazetaBlic, kryetari Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës në Kosovë, Rrahman Jashari, përkundër shpeshtimit të rasteve të reja me kor/onavirus nëpër institucionet shkollore, ka thënë se SBASHK-u është që mësimi të vijoj nëpër shkolla.

Related Posts